SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină de grâu
zahăr brut
apă caldă
ulei de măsline
sare
mix semințe: susan, in, floarea soarelui
Într-un vas, amestecă zahărul, sarea, drojdia și apa caldă.
Pune jumătate din făină în vasul pentru aluat. Adaugă uleiul de măsline, 75g mix de semințe și compoziția de mai sus și frământă bine.
Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Acoperă aluatul cu un prosop umed și lasă-l să crească 40 minute.
Modelează pâinea după preferințe și presară restul de semințe pe suprafața alatului și mai lasă-l la crescut încă 20 - 30 minute.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute la 180°C.
Poftă bună!
10 pers.
20 min.
45 min.