Pâine cu spanac și brânză Cheddar

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

160
ml

apă

100
ml

lapte

60
ml

ulei de floarea soarelui

1
linguriță

zahăr granulat

1
linguriță

sare

Pentru umplutură:
500
g

spanac

200
g

brânză cheddar rasă

1 ceapă tocată mărunt

1 gălbenuș de ou

sare, piper, chimen

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în lapte cald, împreună cu zahărul. Adaugă apa și uleiul de floarea soarelui și amestecă.

,

Adaugă făina, sarea și frământă până vei obține un aluat neted și omogen.

,

Acoperă aluatul cu o pânză curată și lasă la odihnă pentru 30 de minute.

,

În timp ce aluatul este la crescut, pregătește umplutura. Lasă spanacul în apa clocotită sărată timp de 2 minute. După ce a dat în clocot, scurge-l bine și toacă-l.

,

Toacă ceapa mărunt și călește-o în puțin ulei. Pune spanacul în tigaie împreună cu un praf de sare, piper și chimen. Amestecă și călește spanacul pentru câteva minute și apoi lasă-l la răcit.

,

Modelează aluatul crescut într-o cratiță lăsând în mijloc un spațiu și pune umplutura de spanac.

,

Presară brânza cheddar peste umplutura de spanac.

,

Cu ajutorul unei pensule, unge marginile aluatului

,

Coace în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 20 - 25 minute. Se servește caldă.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …