

Pâine cu spanac și brânză Cheddar

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
făină
apă
lapte
ulei de floarea soarelui
zahăr granulat
sare
spanac
brânză cheddar rasă
1 ceapă tocată mărunt
1 gălbenuș de ou
sare, piper, chimen

Mod de preparare
Dizolvă drojdia în lapte cald, împreună cu zahărul. Adaugă apa și uleiul de floarea soarelui și amestecă.
Adaugă făina, sarea și frământă până vei obține un aluat neted și omogen.
Acoperă aluatul cu o pânză curată și lasă la odihnă pentru 30 de minute.
În timp ce aluatul este la crescut, pregătește umplutura. Lasă spanacul în apa clocotită sărată timp de 2 minute. După ce a dat în clocot, scurge-l bine și toacă-l.
Toacă ceapa mărunt și călește-o în puțin ulei. Pune spanacul în tigaie împreună cu un praf de sare, piper și chimen. Amestecă și călește spanacul pentru câteva minute și apoi lasă-l la răcit.
Modelează aluatul crescut într-o cratiță lăsând în mijloc un spațiu și pune umplutura de spanac.
Presară brânza cheddar peste umplutura de spanac.
Cu ajutorul unei pensule, unge marginile aluatului
Coace în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 20 - 25 minute. Se servește caldă.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g
