Pâine cu stafide și nuci

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

6
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

170
g

sare

1
kg

stafide

1
kg

miez de nucă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Hidratează stafidele în jumătate din cantitatea de apă aferentă rețetei.

,

Se malaxează toate ingredientele cu excepția stafidelor și a nucilor timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului. Stafidele și miezul de nucă se adaugă în ultimele două minute de malaxare la viteză mare.

,

La finalul malaxarii aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Odihnă în cazan: 10-15 minute.

,

Divizare: 470 g aluat pentru o pâine de 400g.

,

Predospire în bilă: 15 minute.

,

Modelare finală: franzelă.

,

Dospire finală: 50-60 minute la 32-35°C și 75% umiditate.

,

Coacere: la o temperatură de 230-240°C, timp de 25-30 minute.

,

Poate te interesează și …