

Pâine cu usturoi și ierburi aromatice

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 20 minute

Timp de coacere 50 minute

Ingrediente
făină
zahăr
sare
piper proaspăt măcinat
unt topit
căței de usturoi
ierburi aromatice proaspete, tocate (rozmarin, cimbru, oregano)
fulgi de chili pisați
apă călduță
ulei de măsline – după preferință
usturoi
cimbru

Mod de preparare
În untul topit pune la infuzat fulgii de chili, cățeii de usturoi și ierburile aromatice, toate tocate mărunt.
Pune făina într-un bol, împreună cu piperul, drojdia uscată instant și zahărul. Toarnă untul topit amestecat cu ierburi și usturoi peste făină, sarea și adaugă apă călduță treptat, în timp ce frămânți. Aluatul se frământă aproximativ 10 minute, până devine omogen și elastic.
Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu folie de plastic și lasă-l la crescut într-un loc călduț până își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, preîncălzește cuptorul la 220°C.
Aluatul crescut se frământă puțin pe masă, timp de 2 minute.
Taie în două bucăți aluatul și întinde fiecare bucată sub formă de rulou. Împletește bucățile între ele și pune-le într-o oală ceramică termorezistentă, unsă cu ulei. Aplică cu pensulă ulei de măsline și presară din belșug usturoi și cimbru proaspăt mărunțit.
După 30 de minute redu temperatura din cuptor la 200°C și continuă coacerea fără capac, timp de 15-20 minute.
Lasă la pâinea la răcorit pe blatul de bucătărie înainte de a o felia.
Poftă bună!
