SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 35 persoane
Timp de pregătire 85 minute
Timp de coacere 25 minute
făină
tărâță alimentară
sare
apă
amidon
Mai întâi se pun într-un vas tărâța, zahărul și 1 litru de apă și se amestecă, după care restul ingredientelor se pun în cuva unui malaxor și se începe malaxarea timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare.
După 2 minute de malaxare la viteza mare se adaugă treptat tărâța înmuiată, până la încorporare.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru timp de 10 minute, după care se porționează la gramajul de 570 de grame și se formează bile care vor sta la odihnă timp de 15 minute.
După odihnă se formează franzele, se trec prin amidon și se pun la dospit la o temperatură de 35 de grade și o umiditate de 75% timp de 45 de minute.
După dospire, se crestează pâinea și se introduce la cuptorul preîncălzit la 235 de grade timp de 25 minute cu abur la debutul coacerii.