Pâine Dieta multicereal

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

0.17-0.2
kg

sare

5.5-6
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Lasă aluatul la odihnă timp de 15 minute.

,

Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).

,

Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.

,

După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și presară făina deasupra, pentru un aspect rustic.

,

Dospește aluatul 50 - 55 minute la 32-35°C, 75-80% umiditate relativă a aerului.

,

Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25 - 30 minute pentru pâine 500g).

,

Poate te interesează și …