

Pâine Dieta multicereal

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
sare
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul la odihnă timp de 15 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și presară făina deasupra, pentru un aspect rustic.
Dospește aluatul 50 - 55 minute la 32-35°C, 75-80% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25 - 30 minute pentru pâine 500g).