SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
margarină
apă
semințe de susan
Se mixează toate ingredientele, cu excepția margarinei, 4 minute la viteza mică și 6-8 minute la viteza mare a malaxorului (margarina se adaugă treptat în ultimele 3 - 4 minute de malaxare la viteza mare). Se lasă la dospit 20 minute. Se divizează la gramajul dorit.
Modelare finală: Se împarte aluatul în 3 sau 5 bucăți, în funcție de modelul de împletitură. Din fiecare bucată de aluat se fac fitile, cât mai netede la suprafață și de grosimi similare. Se împletește pâinea după tipul de împletitură ales. Se lasă la dospit 40 minute, la 35°C, 80% umiditate relativă a aerului. Se unge pâinea cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe de susan.
Coacere: Se coace la o temperatură de 220-230°C, timp de 22 minute (pentru o pâine de 400 g), timpul și durata de coacere diferă în funcție de tipul de cuptor, gradul de încărcare, gramajul produselor.