Pâine evreiască Challah

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
100
kg

făină albă de grâu 650

10
kg

margarină

55
l

apă

1
kg

semințe de susan

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele, cu excepția margarinei, 4 minute la viteza mică și 6-8 minute la viteza mare a malaxorului (margarina se adaugă treptat în ultimele 3 - 4 minute de malaxare la viteza mare). Se lasă la dospit 20 minute. Se divizează la gramajul dorit.

,

Modelare finală: Se împarte aluatul în 3 sau 5 bucăți, în funcție de modelul de împletitură. Din fiecare bucată de aluat se fac fitile, cât mai netede la suprafață și de grosimi similare. Se împletește pâinea după tipul de împletitură ales. Se lasă la dospit 40 minute, la 35°C, 80% umiditate relativă a aerului. Se unge pâinea cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe de susan.

,

Coacere: Se coace la o temperatură de 220-230°C, timp de 22 minute (pentru o pâine de 400 g), timpul și durata de coacere diferă în funcție de tipul de cuptor, gradul de încărcare, gramajul produselor.

,

Poate te interesează și …