

Pâine fără gluten

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 75 minute
Timp de coacere 45 minute
făină de orez
sare
ouă
ulei de măsline
oțet
gumă xanthan
apă
Amestecă într-un bol apa, uleiul de măsline, ouăle și oțetul, apoi adaugă drojdia uscată instant, făina de orez și guma xanthan și mixează timp de 10 minute la viteza medie a malaxorului, până când obții un amestec omogen, de consistență medie.
Adaugă compoziția în tăvi unse cu ulei și tapetate cu făină. Lasă la dospit timp de 45 minute.
Pulverizează apă pe suprafața produsului.
Pune aluatul la cuptor la temperatura de 180°C timp de 45 min.
Poftă bună!