SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 29 persoane
Timp de pregătire 80 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
fulgi de cartofi
sare
apă
În cuva unui malaxor se pun ingredientele: mai întâi se pun apa și fulgii de cartofi, după care restul ingredientelor și se mixează totul 6 minute la viteza mică și 6 minute la viteza mare.
Aluatul obținut se lasă la odihnă timp de 25 de minute pe masa de lucru, după care se porționează la gramajul dorit și se modelează rotund. Pentru 29 de bucăți de produse finite a câte 600 g, fiecare porție de aluat se cântărește la 670 g.
Dospirea se face la o temperatură de maxim 30 de grade și 75% umiditate, timp de 40 minute.
Coacerea se realizează la o temperatură de 230 de grade cu abur la debutul coacerii timp de 25-35 minute, în funcție de gramajul dorit.
15 pers.
90 min.
60 min.