

Pâine irlandeză cu bicarbonat

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 10 minute

Timp de coacere 40 minute

Ingrediente
făină superioară
făină integrală de grâu
sare
zahăr
chefir
apă

Mod de preparare
Cerne făina într-un bol, apoi adaugă făina integrală, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine toate ingredientele.
Amestecă apoi chefirul cu apă până la omogenizare.
Se face o adâncitură în mijlocul făinii și se toarnă lichidul. Amestecă apoi aluatul cu mâna, fară să îl frămânți, pentru ca pâinea să nu devină prea densă sau grea.
Atunci când aluatul a devenit moale, dar nelipicios, așază-l pe blatul de lucru presărat cu un strat subțire de făină și modelează-l în formă rotundă.
În funcție de preferințe, poți aromatiza aluatul cu semințe, condimente verzi tocate mărunt sau slănină prăjită.
Așază aluatul într-o tavă cu hârtie de copt și crestează-l în partea superioară în formă de cruce. Pune pâinea la copt în cuptorul încins la o temperatură de 200°C, timp de 40 minute. Pâinea este coaptă daca, bătând-o pe partea inferioară, sună a gol.
Lasă pâinea la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie. Poftă bună!
