Pâine irlandeză cu bicarbonat

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 10 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 40 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
400
g

făină superioară

50
g

făină integrală de grâu

6
g

sare

5
g

zahăr

300
ml

chefir

50
ml

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un bol, apoi adaugă făina integrală, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine toate ingredientele.

,

Amestecă apoi chefirul cu apă până la omogenizare.

,

Se face o adâncitură în mijlocul făinii și se toarnă lichidul. Amestecă apoi aluatul cu mâna, fară să îl frămânți, pentru ca pâinea să nu devină prea densă sau grea.

,

Atunci când aluatul a devenit moale, dar nelipicios, așază-l pe blatul de lucru presărat cu un strat subțire de făină și modelează-l în formă rotundă.

,

În funcție de preferințe, poți aromatiza aluatul cu semințe, condimente verzi tocate mărunt sau slănină prăjită.

,

Așază aluatul într-o tavă cu hârtie de copt și crestează-l în partea superioară în formă de cruce. Pune pâinea la copt în cuptorul încins la o temperatură de 200°C, timp de 40 minute. Pâinea este coaptă daca, bătând-o pe partea inferioară, sună a gol.

,

Lasă pâinea la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie. Poftă bună!

,

Poate te interesează și …