SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă tip 450
făină integrală
zahăr
oțet de mere
sare
unt topit
apă
Puneți cele două făinuri, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un lighean și amestecați-le bine cu un tel pentru o bună omogenizare
Faceți o gaură în centru, apoi adăugați amestecul cu apă, oțet de mere și unt topit. Încorporați făina progresiv, apoi amestecați cu mâna în așa fel încât să obțineți o bulă de aluat
Frământați aluatul obținut până devine suplu și se desprinde de mână
Formați o bulă
Puneți pâinea pe o tavă
Tăiați adânc sub formă de cruce, aceasta permițând o bună coacere
Presărați puțină făină pe suprafața pâinii
Coaceți la 200 grade Celsius, timp de 30-35 min
Lăsați să se răcorească
Poftă bună!