Pâine irlandeză

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
250
g

făină albă tip 450

250
g

făină integrală

1
lingură

zahăr

2
linguri

oțet de mere

1
linguriță

sare

25
g

unt topit

300
ml

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Puneți cele două făinuri, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un lighean și amestecați-le bine cu un tel pentru o bună omogenizare

,

Faceți o gaură în centru, apoi adăugați amestecul cu apă, oțet de mere și unt topit. Încorporați făina progresiv, apoi amestecați cu mâna în așa fel încât să obțineți o bulă de aluat

,

Frământați aluatul obținut până devine suplu și se desprinde de mână

,

Formați o bulă

,

Puneți pâinea pe o tavă

,

Tăiați adânc sub formă de cruce, aceasta permițând o bună coacere

,

Presărați puțină făină pe suprafața pâinii

,

Coaceți la 200 grade Celsius, timp de 30-35 min

,

Lăsați să se răcorească

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …