

Pâine la tavă cu făină integrală și semințe

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
făină integrală de grâu
margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Malaxează ingredientele la viteza I timp de 6 minute și 4 minute la viteza II.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 15 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelarea finală.
Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25-30 minute pentru o pâine de 500g, cu abur).