Pâine la tavă cu făină integrală și semințe

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
5
kg

făină albă de grâu 650

2
kg

făină integrală de grâu

0.4
kg

margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui

5.5-5.6
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează ingredientele la viteza I timp de 6 minute și 4 minute la viteza II.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 15 minute.

,

Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).

,

Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.

,

După predospire realizează modelarea finală.

,

Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25-30 minute pentru o pâine de 500g, cu abur).

,

Poate te interesează și …