

Pâine la tavă cu porumb expandat

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Malaxează toate ingredientele, cu excepția Crispy Korn timp de 6 minute la viteza I și 4 minute la viteza II. Porumbul expandat Crispy Korn se adaugă în ultimele 3 minute de malaxare la viteză II.
La finalul malaxarii aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul la odihnă în cazan timp de 10-15 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și înfainează-l pentru un aspect rustic.
Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230°C, 25-30 minute pentru pâine 500g).