Pâine la tavă cu secară

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

170
g

sare

400
g

margarină 67% grăsime

6
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Lasă aluatul la odihnă în cazan timp de 10 minute.

,

Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 780g aluat pentru o pâine de 700g).

,

Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.

,

După predospire realizează modelarea finală.

,

Dospește aluatul 60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230°C, 35-40 minute pentru pâine 700g).

,

Poate te interesează și …