

Pâine mediteraneană cu măsline

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
6,9 - 7 l apă
măsline
Malaxare: 6 min viteza I și 8-10 min viteza II, apa se adaugă treptat, respectiv 5,5l la început iar restul cantității de apă, după ce se formează aluatul. Măslinele fără sâmburi se adaugă în ultimele 2 minute.
Recomandare: aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatura aluatului final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare să nu depășească 10°C.
Odihnă și predospire: aluatul se lasă la odihnă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei timp de 60-90 min, cu o împăturire la jumătatea perioadei de fermentare. În cazul în care aluatul nu acumulează suficientă energie în urma împăturirii, se recomandă încă o împăturire.
Predospire: împăturirea se realizează de două ori la interval de 45 min.
Divizare și modelare finală: divizare manuală în forme neregulate.
Dospire: 45 min, la 35°C și 70-80% umiditate relativă a aerului.
Coacere: la o temperatură între 220-230°C, în prezența aburului la începutul coacerii. Timp: 18-20 min.