Pâine mediteraneană cu măsline

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
8
kg

făină albă de grâu 650

6,9 - 7 l apă

800
g

măsline

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 min viteza I și 8-10 min viteza II, apa se adaugă treptat, respectiv 5,5l la început iar restul cantității de apă, după ce se formează aluatul. Măslinele fără sâmburi se adaugă în ultimele 2 minute.

,

Recomandare: aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatura aluatului final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare să nu depășească 10°C.

,

Odihnă și predospire: aluatul se lasă la odihnă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei timp de 60-90 min, cu o împăturire la jumătatea perioadei de fermentare. În cazul în care aluatul nu acumulează suficientă energie în urma împăturirii, se recomandă încă o împăturire.

,

Predospire: împăturirea se realizează de două ori la interval de 45 min.

,

Divizare și modelare finală: divizare manuală în forme neregulate.

,

Dospire: 45 min, la 35°C și 70-80% umiditate relativă a aerului.

,

Coacere: la o temperatură între 220-230°C, în prezența aburului la începutul coacerii. Timp: 18-20 min.

,

Poate te interesează și …