Pâine Ramerino

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

150
g

sare iodată

500
g

lapte praf

2
kg

stafide

2
g

ouă

200
g

rozmarin

1
l

ulei de măsline

7
l

apă, în funcție de capacitatea de hidratare a făinii

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză mică și alte 10-15 minute la viteză mare a malaxorului.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Se lasă aluatul la odihnă 1.5-2 ore pe un pat de făină. Aluatul astfel obținut se împăturește și se lasă la odihnă alte 10 minute.

,

Se divizează aluatul în gramajul dorit, se modelează rotund și se lasă la dospit timp de 45-50 minute la 32-35°C, 75% umiditate.

,

La scoaterea din cuptor se crestează suprafața pâinilor.

,

Pâinea se coace în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare al cuptorului (230-240°C, 25 minute pentru o pâine de 500 g).

,

Poate te interesează și …