

Pâine Ramerino

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
sare iodată
lapte praf
stafide
ouă
rozmarin
ulei de măsline
apă, în funcție de capacitatea de hidratare a făinii
Se malaxează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză mică și alte 10-15 minute la viteză mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Se lasă aluatul la odihnă 1.5-2 ore pe un pat de făină. Aluatul astfel obținut se împăturește și se lasă la odihnă alte 10 minute.
Se divizează aluatul în gramajul dorit, se modelează rotund și se lasă la dospit timp de 45-50 minute la 32-35°C, 75% umiditate.
La scoaterea din cuptor se crestează suprafața pâinilor.
Pâinea se coace în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare al cuptorului (230-240°C, 25 minute pentru o pâine de 500 g).