Pâine rapidă fără drojdie

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
250
g

făină

100
g

zahăr

1
linguriță

sare

250
ml

lapte

50
g

unt

1
buc

ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Puneți într-un lighean făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea. Cu un tel amestecați bine pentru o perfectă omogenizare.

,

În alt lighean puneți laptele, untul (uleiul) oul și amestecați foarte bine, până când oul este perfect încorporat.

,

Vărsați amestecul lichid peste amestecul praf și amestecați până obțineți un aluat omogen.

,

Puteți face o pâine dulce sau sărată, adăugând fructe (stafide, mere, coajă portocală, etc), ierburi aromatice (mărar, usturoi pudră, ardei uscat, etc.), nuci, migdale, brânză (emental, parmezan, etc.).

,

După ce ați adăugat ingredientele preferate, continuați să amestecați ușor până la completa lor încorporare, apoi vă opriți (aluatul nu trebuie lucrat foarte mult).

,

Puneți aluatul obținut într-o tavă de cozonac (chec), unsă în prealabil.

,

Coaceți la 180 grade, timp de 45-50 min. Testați coacerea cu o scobitoare.

,

Lăsați să se răcorească 15 min înainte de a o scoate din tavă.

,

Serviți, de preferat, în aceeași zi.

,

Poate te interesează și …