

Pâine rapidă fără drojdie

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
zahăr
sare
lapte
unt
ou
Puneți într-un lighean făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea. Cu un tel amestecați bine pentru o perfectă omogenizare.
În alt lighean puneți laptele, untul (uleiul) oul și amestecați foarte bine, până când oul este perfect încorporat.
Vărsați amestecul lichid peste amestecul praf și amestecați până obțineți un aluat omogen.
Puteți face o pâine dulce sau sărată, adăugând fructe (stafide, mere, coajă portocală, etc), ierburi aromatice (mărar, usturoi pudră, ardei uscat, etc.), nuci, migdale, brânză (emental, parmezan, etc.).
După ce ați adăugat ingredientele preferate, continuați să amestecați ușor până la completa lor încorporare, apoi vă opriți (aluatul nu trebuie lucrat foarte mult).
Puneți aluatul obținut într-o tavă de cozonac (chec), unsă în prealabil.
Coaceți la 180 grade, timp de 45-50 min. Testați coacerea cu o scobitoare.
Lăsați să se răcorească 15 min înainte de a o scoate din tavă.
Serviți, de preferat, în aceeași zi.