

Pâine rustică cu 7 semințe

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 4-6 minute la viteza mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 5-10 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelararea finală sub formă rotundă.
Dospirea finală se realizează în coșuri presărate cu făină timp de 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
La scoaterea din dospitor răstoarnă pâinea din coșuri și crestează-le adânc.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 20-25 minute pentru o pâine de 500g, cu abur).