Pâine rustică cu 7 semințe

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
7
kg

făină albă de grâu 650

5.5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 4-6 minute la viteza mare a malaxorului.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 5-10 minute.

,

Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).

,

Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.

,

După predospire realizează modelararea finală sub formă rotundă.

,

Dospirea finală se realizează în coșuri presărate cu făină timp de 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

La scoaterea din dospitor răstoarnă pâinea din coșuri și crestează-le adânc.

,

Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 20-25 minute pentru o pâine de 500g, cu abur).

,

Poate te interesează și …