Pâine rustică

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

0.2
kg

sare

6
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteza mare a malaxorului. La finalul malaxarii aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Odihnă în cazan: 15 minute. Divizare: 1.15 kg aluat pentru o pâine de 1 kg. Modelare finală: rotundă.

,

Aluatul se așază în coșuri tapetate din belșug cu făină de grâu și se lasă la dospit 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditatea relativă a aerului.

,

Se răstoarnă coșurile pe panacot astfel încât suprafața presărată cu făină a pâinii să fie la suprafață, se crestează adânc suprafața acesteia și se coace la 210-220°C, timp de 30-35 minute, cu puțin abur la debutul coacerii.

,

Poate te interesează și …