Pâine sârbească

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 12 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 165 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

300
ml

lapte

1
linguriță

zahăr

10
g

sare

80
g

unt

1

ou

semințe de susan

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un castron, dizolvă drojdia proaspată în 50ml de lapte cald împreună cu 3 linguri de făină și zahărul.

,

Într-un vas mare adaugă făina, sarea, restul de lapte, drojdia dizolvată și frământă bine până aluatul devine elastic și uniform.

,

Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit 1 ora sau până își dublează volumul.

,

Răstoarnă aluatul pe masa ușor pudrată cu făină și da-i o formă de rulou. Taie ruloul in 12 bucăți egale. Da o formă rotundă fiecărei bucăți și apoi aplatizează-le cu mâna încercând ca discurile obținute să aibă aceeași dimensiune.

,

Topește untul și lasă-l să se răcească.

,

Pune în forma tapetată cu hârtie de copt, un disc de aluat, unge-l cu unt și apoi pune alt disc, parțial suprapus peste primul disc și unge-l și pe acesta. Continuă în acest fel până când vei termină toate discurile.

,

Acoperă forma cu prosop și lasă pâinea să dospească la loc călduț, 1 ora sau până când își dublează volumul.

,

Unge pâinea cu ou și presară semințe de susan.

,

Coace pâinea în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 25 - 30 min sau până se rumenește uniform.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …