Pâine turcească (Ramazan Pidesi)

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 150 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 35 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
150
ml

lapte

150
ml

apă

5
g

zahăr

400
g

făină albă 000

100
g

făină albă de grâu 650

10
g

sare

50
ml

ulei

Pentru decor:
1

ou

Semințe de chimen negru sau semințe de susan negru

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pregătirea aluatului: într-un bol, adaugă laptele și apa, zahărul și apoi sfărâma drojdia, mixează bine toate ingredientele până la omogenizare.

,

Cerne cele două tipuri de făină într-un bol și amestecă cu sare. În mijloc, toarnă lichidul cu drojdie și uleiul. Frământă compoziția până când aluatul devine elastic, neted și lucios și nu se mai lipește, apoi modelează-l în formă rotundă.

,

Lasă aluatul la dospit timp de 1 ora.

,

Răstoarnă aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și, prin presare repetată, scoate aerul din el.

,

Taie aluatul în două bucăți egale și modelează-le în formă rotundă.

,

Pune bucățile de aluat într-o tavă cu hârtie de copt, apoi presează-le cu mâinile, până obții discuri cu grosime de aprox. 2 cm.

,

Acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la dospit încă o ora, la temperatura camerei.

,

În cele două discuri, se fac modele, presând aluatul cu degetele unse în prealabil cu puțin ulei. Modelele se fac întâi pe marginea discului de aluat, apoi în mijloc.

,

Unge pâinicile cu ou bătut, presară semințele de chimen negru sau cele de susan negru și pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C, timp de 30-35 minute.

,

Scoate pâinicile din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …