Pâine

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
linguriță

zahăr tos

1
linguriță

sare

375
ml

apă

1
lingură

ulei de măsline

500
g

făină

Deasupra:
2
linguri

lapte

1

gălbenuș de ou

Recomandare de servire:

Brânză proaspătă, ardei, roșie, pătrunjel

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas, amestecă zahărul, sarea, drojdia și apa caldă.

,

Pune jumătate din făină în vasul pentru aluat. Adaugă uleiul de măsline și compoziția de mai sus și frământă timp de 10 minute.

,

Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

,

Împarte aluatul în două, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să crească 40 minute.

,

Pune aluaturile în două tăvi separate tapetate cu făină și fă câte o gaură în mijlocul lor. Lasă-le la dospit încă 30 minute.

,

Unge aluaturile cu gălbenuș de ou.

,

Timp de 20 – 25 minute, pune-le în cuptorul încins la 200°C până când devin ușor maronii.

,

Sugestie: taie ingredientele din recomandarea de servire și amestecă-le cu brânză. Pune compoziția pe pâine, după ce o tai pe jumătate.

,

Poate te interesează și …