

Pâine

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
zahăr tos
sare
apă
ulei de măsline
făină
lapte
gălbenuș de ou
Brânză proaspătă, ardei, roșie, pătrunjel
Într-un vas, amestecă zahărul, sarea, drojdia și apa caldă.
Pune jumătate din făină în vasul pentru aluat. Adaugă uleiul de măsline și compoziția de mai sus și frământă timp de 10 minute.
Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Împarte aluatul în două, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să crească 40 minute.
Pune aluaturile în două tăvi separate tapetate cu făină și fă câte o gaură în mijlocul lor. Lasă-le la dospit încă 30 minute.
Unge aluaturile cu gălbenuș de ou.
Timp de 20 – 25 minute, pune-le în cuptorul încins la 200°C până când devin ușor maronii.
Sugestie: taie ingredientele din recomandarea de servire și amestecă-le cu brânză. Pune compoziția pe pâine, după ce o tai pe jumătate.