

Pâinici cu lapte

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
lapte cald
sare
ulei de măsline
Toarnă făina într-un vas, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.
Adaugă laptele cald și uleiul. Frământă până se obține un aluat moale. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 1 ora, până își dublează volumul.
Frământă încă 1-2 minute pentru eliminarea umflăturilor de aer din aluat.
Împarte aluatul în 6 părți egale și modelează. Acoperă și lasă-le la dospit pentru încă 15 minute.
Frământă din nou aluatul pe un blat presărat cu făină, modelează după preferință și pune într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă aluatul la odihnă la temperatura camerei pentru încă 1 oră.
Cu ajutorul unei pensule, unge cu apă aluatul și crestează cu ajutorul unui cuțit.
Se coace în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 20 minute.
Poftă bună!