PÂINICI ÎMPLETITE CU UMPLUTURĂ DE CARTOFI

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

2
lingurițe

sare

300
ml

lapte cald

150
ml

apă caldă

150
ml

ulei

Pentru umplutură:
3-4

cartofi medii

1

ceapă medie

1
linguriță

pastă de ardei iute

1
linguriță

sare

Pentru ornat:
2

gălbenușuri

semințe de susan

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.

,

Adaugă laptele cald, uleiul și frământă aluatul. Adaugă apa încetul cu încetul și continuă să frămânți.

,

Frământă până se obține un aluat moale și fin. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 30-45 minute, până își dublează volumul.

,

Fierbe cartofii pentru umplutură. Prăjește ceapa tocată în ulei și adaugă pasta de ardei iute, săreză înainte de a lua ceapa de pe foc.

,

Pasează cartofii fierți și adaugă ceapa prăjită.

,

Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei lămâi. Rulează fiecare bucată și întinde-o cu mâna într-o formă dreptunghiulară.

,

Întinde compoziția de cartofi pe o latură a aluatului și rulează până la jumătate. Cealaltă jumătate de aluat o împarți în 3 și o împletești. Aluatul împletit vine deasupra jumătății rulate.

,

Pâinicile se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.

,

Unge pâinicile cu gălbenuș de ou și presară semințe de susan.

,

Coace la cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25-35 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …