SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
sare
lapte cald
apă caldă
ulei
cartofi medii
ceapă medie
pastă de ardei iute
sare
gălbenușuri
semințe de susan
Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.
Adaugă laptele cald, uleiul și frământă aluatul. Adaugă apa încetul cu încetul și continuă să frămânți.
Frământă până se obține un aluat moale și fin. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 30-45 minute, până își dublează volumul.
Fierbe cartofii pentru umplutură. Prăjește ceapa tocată în ulei și adaugă pasta de ardei iute, săreză înainte de a lua ceapa de pe foc.
Pasează cartofii fierți și adaugă ceapa prăjită.
Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei lămâi. Rulează fiecare bucată și întinde-o cu mâna într-o formă dreptunghiulară.
Întinde compoziția de cartofi pe o latură a aluatului și rulează până la jumătate. Cealaltă jumătate de aluat o împarți în 3 și o împletești. Aluatul împletit vine deasupra jumătății rulate.
Pâinicile se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
Unge pâinicile cu gălbenuș de ou și presară semințe de susan.
Coace la cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25-35 minute.
Poftă bună!
10 pers.
100 min.
50 min.