Pâinici

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

0.4
kg

zahăr

1
kg

margarină

5.5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele, cu excepția margarinei, timp de 5-6 minute la viteza I, până la omogenizarea făinii, după care se continuă frământarea la viteza II, timp de 3-4 minute. După ce aluatul a devenit elastic, se adaugă și margarina și se continuă frământarea la viteza II timp de încă 3-4 minute, până când aluatul devine din nou omogen.

,

Odihnă în cazan: 5-10 minute. Divizare: la gramajul dorit, aproximativ 96 grame. Modelare: baton. Relaxare: 5 minute. Dospire finală: 60-70 minute la 32-35°C, 80% umiditatea relativă a aerului.

,

Suprafața pâinicilor se unge cu un melanj de ou proaspăt. Acestea pot fi decorate cu mac, susan.

,

Coacere: 240-250 °C, timp 15-20 minute.

,

Poate te interesează și …