

Pâinici

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină albă de grâu 650
zahăr
margarină
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Se mixează toate ingredientele, cu excepția margarinei, timp de 5-6 minute la viteza I, până la omogenizarea făinii, după care se continuă frământarea la viteza II, timp de 3-4 minute. După ce aluatul a devenit elastic, se adaugă și margarina și se continuă frământarea la viteza II timp de încă 3-4 minute, până când aluatul devine din nou omogen.
Odihnă în cazan: 5-10 minute. Divizare: la gramajul dorit, aproximativ 96 grame. Modelare: baton. Relaxare: 5 minute. Dospire finală: 60-70 minute la 32-35°C, 80% umiditatea relativă a aerului.
Suprafața pâinicilor se unge cu un melanj de ou proaspăt. Acestea pot fi decorate cu mac, susan.
Coacere: 240-250 °C, timp 15-20 minute.