

Pandișpan cu caise

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 15 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 35 minute
Separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol curat mixează albușurile spumă, împreună cu sarea și zahărul vanilinat, apoi adaugă treptat zahărul tos și mixează până când compoziția e fermă, iar zahărul este dizolvat. Adaugă apoi treptat uleiul și gălbenușurile menținând viteza mixerului la cea mai mică treaptă.
Cerne făina peste compoziție și cu o spatulă lată, cu mișcări ușoare, de jos în sus, încorporeaz-o.
Pregătește tava și tapeteaz-o cu hârtie pentru copt. Toarnă jumătate din compoziție și nivelează ușor. Pune jumătate din cantitatea de caise și distribuie pe suprafața prăjiturii. Adaugă și restul compoziției și distribuie deasupra restul de bucăți de caise rămase.
Coace prăjitura la 170°C, timp de 30-35 minute sau până când este ușor rumenită și trece testul cu scobitoarea.
Porționează pandișpanul cu caise când e rece și pudrează-l cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!