SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
albuș de ou
zahăr tos
gălbenuș de ou
ulei
făină de grâu
Separați albușurile de gălbenușuri.
Adăugați jumătate de pahar din zahărul tos peste albușuri și bateți bine până se fac spumă tare (întoarceți bolul și verificați să nu curgă).
Puneți peste gălbenușuri jumătatea cealaltă din cantitatea de zahăr și bateți bine, până se fac spumă albă.
Peste compoziția de gălbenușuri adăugați 3 linguri de ulei, făina, praful de copt Pakmaya și zahărul vanilinat Pakmaya. La fel, cu mișcări lente, omogenizați totul.
Adăugați puțin din albușurile bătute spumă în amestecul de gălbenușuri, apoi adăugați amestecul cu gălbenușuri peste albușurile bătute spumă. Amestecați foarte atent, de sus în jos.
Turnați compoziția într-o tavă rotundă și coaceți la 170°C timp de 20-25 minute.
10 pers.
20 min.
45 min.