Panettone Artigiano

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină

2.5
kg

zahăr

2
kg

unt 82% grăsime

5.5 l apă

Pentru umplutură:
6
kg

fructe confiate

Pentru decor:
1
kg

zahăr pudră

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează ingredientele pentru aluat (cu excepția grăsimii) la prima viteză timp de 6-7 minute, până la omogenizare și 10-12 minute la viteza a doua, până la formarea unui aluat foarte elastic.

,

Grăsimea se adaugă treptat, în ultimele minute de malaxare, iar umplutura se adaugă la finalul frământării.

,

Odihna la temperatura mediului ambiant: 45-60 minute.

,

Divizare: la gramajul dorit și așezarea în formele speciale

,

Dospire: 45-50 de minute, la 35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coacere: 35-40 de minute, la temperatura de 170°C.

,

După răcire, produsele se decorează cu zahăr pudră.

,

Poate te interesează È™i …