Cozonac Panettone cu cacao

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 45 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
60
g

miere

100
ml

lapte cald

500
g

făină

1
buc

ou

50
g

unt

250
ml

suc de portocale

1
linguriță

scorțișoară

2
lingurițe
1
linguriță

cuișoare

1
vârf

nucșoară

1
linguriță

sare

5 – 6 caise uscate

1
mână

afine

1
lingură

stafide

1
bol

apă caldă

Bucățele de ciocolată amaruie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Adaugă drojdia uscată activă în laptele cald. Adaugă și mierea și lasă amestecul 15 minute să crească.

,

Pune făina în vasul pentru frământare. Adaugă amestecul de lapte si drojdie, untul, oul, sucul de portocale, sarea, cacaua și condimentele, toate la temperatura camerei.

,

Frământă aluatul și acoperă-l cu o folie. Lasă-l o oră la temperatura camerei pentru a crește.

,

Taie caisele sub formă de cuburi. Pune-le într-un vas cu apă caldă alături de afine și stafide.

,

Când aluatul a crescut, adaugă fructele uscate și frământă din nou.

,

Pune aluatul într-un vas (22 – 24 cm diametru) tapetat cu hârtie de copt.

,

Presară bucațelele de ciocolată peste.

,

Pune aluatul în cuptorul încins la 50 de grade.

,

După 30 minute, setează cuptorul la 180°C fără a deschide ușa și lasă aluatul să se coacă pentru încă 40 – 45 minute.

,

Poate te interesează È™i …