SPECIALITÄ‚ÈšI SÄ‚RATE
miere
lapte cald
făină
ou
unt
suc de portocale
scorțișoară
cuișoare
nucșoară
sare
5 – 6 caise uscate
afine
stafide
apă caldă
Bucățele de ciocolată amaruie
Adaugă drojdia uscată activă în laptele cald. Adaugă și mierea și lasă amestecul 15 minute să crească.
Pune făina în vasul pentru frământare. Adaugă amestecul de lapte si drojdie, untul, oul, sucul de portocale, sarea, cacaua și condimentele, toate la temperatura camerei.
Frământă aluatul și acoperă-l cu o folie. Lasă-l o oră la temperatura camerei pentru a crește.
Taie caisele sub formă de cuburi. Pune-le într-un vas cu apă caldă alături de afine și stafide.
Când aluatul a crescut, adaugă fructele uscate și frământă din nou.
Pune aluatul într-un vas (22 – 24 cm diametru) tapetat cu hârtie de copt.
Presară bucațelele de ciocolată peste.
Pune aluatul în cuptorul încins la 50 de grade.
După 30 minute, setează cuptorul la 180°C fără a deschide ușa și lasă aluatul să se coacă pentru încă 40 – 45 minute.