Cozonac Panettone

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 480

2500
g

zahăr

2.5 - 3
l

apă / lapte*

30
buc

gălbenuș de ou

100
g

gluten de grâu

2
kg

margarină/unt**

3.5
kg

stafide/fructe confiate***

*

cantitatea de apă se stabilește în funcție de capacitatea de hidratare a făinii

**

se recomandă ca margarina/untul să se tempereze sau să se topească şi să se adauge treptat, cu 4 min. înainte de sfârșitul malaxării

***

stafidele/fructele confiate se adaugă în ultimul minut de malaxare la viteză mare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 4 minute la viteza I și 8 minute la viteza II.

,

Odihnă la frigider: 4-6 ore.

,

Modelare finală.

,

Se aşază în tăvi şi se dospeşte 150-180 minute la 35°C şi 75-80% umiditate.

,

Coacere: fără abur, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului (de exemplu, timp de 50-60 minute la 180-220°C pentru un Panettone de 500g).

,

Poate te interesează și …