

Cozonac Panettone

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină albă de grâu 480
zahăr
apă / lapte*
gălbenuș de ou
gluten de grâu
margarină/unt**
stafide/fructe confiate***
cantitatea de apă se stabilește în funcție de capacitatea de hidratare a făinii
se recomandă ca margarina/untul să se tempereze sau să se topească şi să se adauge treptat, cu 4 min. înainte de sfârșitul malaxării
stafidele/fructele confiate se adaugă în ultimul minut de malaxare la viteză mare
Malaxare: 4 minute la viteza I și 8 minute la viteza II.
Odihnă la frigider: 4-6 ore.
Modelare finală.
Se aşază în tăvi şi se dospeşte 150-180 minute la 35°C şi 75-80% umiditate.
Coacere: fără abur, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului (de exemplu, timp de 50-60 minute la 180-220°C pentru un Panettone de 500g).