Panna Cotta cu jeleu de caise

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

smântână dulce, 30% grăsime

500
ml

lapte

100
g

zahăr

Pentru decor:
300
g

caise sau alte fructe proaspete

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se pune gelatina la hidratat într-un vas, împreună cu 50 ml apă rece.

,

Într-o cratiță se adaugă laptele, smântana dulce și zahărul, se pune cratița la foc mediu și se amestecă compoziția până când zahărul s-a dizolvat complet. Apoi se oprește focul și se lasă compoziția la răcit pentru câteva minute.

,

Se adaugă apoi gelatina hidratată, se amestecă până la dizolvarea completă a acesteia, se toarnă în cupe și se lasă la frigider pentru 2-3 ore.

,

Pentru jeleu: se lasă gelatina la hidratat într-un vas împreună cu 50 ml apă rece. Crema Delicii caise fill se pune într-o oală și se încălzește la foc mic (la o temperatură de aproximativ 60°C). Se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatina hidratată și se amestecă până la dizolvarea completă a acesteia.

,

Asamblare: se iau cupele cu panna cotta pregătite în prealabil și se completează cu jeleul de caise.

,

Se decorează cu caise sau alte fructe de sezon proaspete, fulgi de cocos sau frunze de mentă, apoi se mai lasă la frigider încă 2-3 ore înainte de servire.

,

Poate te interesează și …