

Panna Cotta cu jeleu de caise

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
smântână dulce, 30% grăsime
lapte
zahăr
caise sau alte fructe proaspete
Se pune gelatina la hidratat într-un vas, împreună cu 50 ml apă rece.
Într-o cratiță se adaugă laptele, smântana dulce și zahărul, se pune cratița la foc mediu și se amestecă compoziția până când zahărul s-a dizolvat complet. Apoi se oprește focul și se lasă compoziția la răcit pentru câteva minute.
Se adaugă apoi gelatina hidratată, se amestecă până la dizolvarea completă a acesteia, se toarnă în cupe și se lasă la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru jeleu: se lasă gelatina la hidratat într-un vas împreună cu 50 ml apă rece. Crema Delicii caise fill se pune într-o oală și se încălzește la foc mic (la o temperatură de aproximativ 60°C). Se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatina hidratată și se amestecă până la dizolvarea completă a acesteia.
Asamblare: se iau cupele cu panna cotta pregătite în prealabil și se completează cu jeleul de caise.
Se decorează cu caise sau alte fructe de sezon proaspete, fulgi de cocos sau frunze de mentă, apoi se mai lasă la frigider încă 2-3 ore înainte de servire.