Pască cu brânză și ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
90
g

unt 80-82%

200
g

biscuiți simpli

Pentru compoziția de brânză:
250
g

brânză de vaci sau amestec de 150g ricotta + 100g mascarpone

2
buc

ouă

30
ml

smântână lichidă naturală 32-35%

40
g

zahăr

coajă de lămâie/portocală și arome după preferință

Pentru compoziția de ciocolată:
2
buc

ouă

100
g

ciocolată amară

80
g

unt 80-82%

25
g

făină de grâu

100
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului, zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.

,

Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.

,

Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.

,

Coace blatul la 180-190 grade C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.

,

Scoate blatul și lasă-l la răcit.

,

Pentru compoziția cu brânză, pune brânza într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele. Toarnă compoziția peste blat și egalizați-o.

,

Pentru compoziția de ciocolată, topește ciocolata și untul într-un vas. Într-un alt vas bate ouăle și zahărul cu telul. Adaugă făina și amestecă. Adaugă ciocolata și untul topite și amestecă iar.

,

Toarnă compoziția cu ciocolata în forma de tartă, peste compoziția de brânză.

,

După preferință, poți amesteca ușor cele 2 straturi cu coada unei lingurite pentru a forma un model de mozaic.

,

Coace pasca în cuptorul preîncalzit la 180 grade C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.

,

Testează coacerea prin înțeparea cu o scobitoare.

,

Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.

,

Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …