

Pască cu brânză și ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
unt 80-82%
biscuiți simpli
brânză de vaci sau amestec de 150g ricotta + 100g mascarpone
ouă
smântână lichidă naturală 32-35%
zahăr
coajă de lămâie/portocală și arome după preferință
ouă
ciocolată amară
unt 80-82%
făină de grâu
zahăr

Mod de preparare
Pentru prepararea blatului, zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
Coace blatul la 180-190 grade C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
Scoate blatul și lasă-l la răcit.
Pentru compoziția cu brânză, pune brânza într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele. Toarnă compoziția peste blat și egalizați-o.
Pentru compoziția de ciocolată, topește ciocolata și untul într-un vas. Într-un alt vas bate ouăle și zahărul cu telul. Adaugă făina și amestecă. Adaugă ciocolata și untul topite și amestecă iar.
Toarnă compoziția cu ciocolata în forma de tartă, peste compoziția de brânză.
După preferință, poți amesteca ușor cele 2 straturi cu coada unei lingurite pentru a forma un model de mozaic.
Coace pasca în cuptorul preîncalzit la 180 grade C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.
Testează coacerea prin înțeparea cu o scobitoare.
Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.
Poftă bună!

