Pască cu ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
200
g

biscuiți simpli

90
g

unt 80-82%

Pentru compoziție:
70
g

zahăr

4
buc

ouă întregi

120
g

ciocolată neagră (min. 50% cacao)

50
ml

smântână lichidă naturală 32-35%

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru blat, zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.

,

Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.

,

Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.

,

Coace blatul la 180-190°C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.

,

Scoate blatul și lasă-l la răcit.

,

Pentru compoziție, adaugă ciocolata tăiată în bucați mici și două linguri cu lapte într-un vas.

,

Încălzește totul la foc mic, până când ciocolata se topește și se obține un amestec omogen. Ia vasul de pe foc.

,

Adaugă tot zahărul și amestecă continuu cu un tel.

,

Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu.

,

Adaugă smântâna și amestecă.

,

Toarnă umplutura peste blat.

,

Coace pasca la 180°C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.

,

Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.

,

Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.

,

Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …