

Pască cu ciocolată

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
biscuiți simpli
unt 80-82%
zahăr
ouă întregi
ciocolată neagră (min. 50% cacao)
smântână lichidă naturală 32-35%
Pentru blat, zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
Coace blatul la 180-190°C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
Scoate blatul și lasă-l la răcit.
Pentru compoziție, adaugă ciocolata tăiată în bucați mici și două linguri cu lapte într-un vas.
Încălzește totul la foc mic, până când ciocolata se topește și se obține un amestec omogen. Ia vasul de pe foc.
Adaugă tot zahărul și amestecă continuu cu un tel.
Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu.
Adaugă smântâna și amestecă.
Toarnă umplutura peste blat.
Coace pasca la 180°C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.
Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.
Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.
Poftă bună!