PASCĂ CU MASCARPONE

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
200
g

biscuiți simpli

90
g

unt 80-82%

Pentru compoziție:
500
g

mascarpone

5
buc

ouă întregi

50
ml

smântână lichidă naturală 32-35%

100
g

zahăr

coajă de lămâie/portocală și arome după preferință

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru blat: zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.

,

Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.

,

Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.

,

Coace blatul la 180-190°C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.

,

Scoate blatul și lasă-l la răcit.

,

Mod de preparare: pune mascarpone într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, praful de budincă și aromele.

,

Toarnă compoziția peste blat.

,

Coace pasca la 180°C (preferabil cu ventilație), timp de 30-45 min.

,

Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.

,

Lasă să se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.

,

Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crăpa ușor la margini, dar după răcire se va așeza.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …