Pasca traditionala Pakmaya

Pască tradițională

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină albă 000

150
g

zahăr

50
g

ulei de floarea soarelui

0.45 - 0.5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

Pentru umplutură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele cu excepția uleiului timp de 6 minute la viteză mică, după care adaugă uleiul și continuă malaxarea alte 7-8 minute la viteză mare.

,

Odihnă: 10 minute.

,

Divizează aluatul în bile.

,

Întinde o foaie de aluat de circa 200g sub formă unui cerc cu diametrul de 22-24 cm și așaz-o pe fundul tăvii. Pentru margine, formează o cununa împletită în 2, 3 sau 4, după preferință.

,

Dospire: 40 minute, la o temperatura de 35°C și 60-70% umiditate relativă a aerului.

,

Pentru umplutură: adaugă toate ingredientele în bolul unui mixer și amestecă cu paleta până la omogenizarea acestora.

,

Adaugă umplutura de brânză cu stafide peste aluatul dospit, deasupra căreia așază un decor din trei frunze formate din aluat și mai lasă alte 10 minute la dospit.

,

Unge suprafața cu o emulsie de ou.

,

Coace pasca timp de 40-50 minute, la o temperatură de 180°C.

,

Poate te interesează și …