

Pască tradițională

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
făină albă 000
zahăr
ulei de floarea soarelui
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
brânză de vaci
stafide

Mod de preparare
Malaxează toate ingredientele cu excepția uleiului timp de 6 minute la viteză mică, după care adaugă uleiul și continuă malaxarea alte 7-8 minute la viteză mare.
Odihnă: 10 minute.
Divizează aluatul în bile.
Întinde o foaie de aluat de circa 200g sub formă unui cerc cu diametrul de 22-24 cm și așaz-o pe fundul tăvii. Pentru margine, formează o cununa împletită în 2, 3 sau 4, după preferință.
Dospire: 40 minute, la o temperatura de 35°C și 60-70% umiditate relativă a aerului.
Pentru umplutură: adaugă toate ingredientele în bolul unui mixer și amestecă cu paleta până la omogenizarea acestora.
Adaugă umplutura de brânză cu stafide peste aluatul dospit, deasupra căreia așază un decor din trei frunze formate din aluat și mai lasă alte 10 minute la dospit.
Unge suprafața cu o emulsie de ou.
Coace pasca timp de 40-50 minute, la o temperatură de 180°C.


Zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 kg

Drojdie proaspătă Pakmaya 500g
