

Pască tradițională

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 45 minute
făină
lapte
unt
ouă
sare
esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
brânză de vaci
ouă
zahăr
griș
smântână
stafide
coaja rasă de la o lămâie
sare
Prepară maiaua: amestecă drojdia cu puțină făină și puțin lapte la temperatura camerei, până când se dizolvă drojdia.
Într-un bol adaugă laptele, 2 gălbenușuri de ou, 1 linguriță de esență de vanilie, sarea și plicul de zahăr pudră cu aromă de vanilie. Mixează bine și apoi adaugă coaja rasă de la o lămâie, făina și maiaua.
Continuă să mixezi cu mixerul toate ingredientele, apoi adaugă și untul în compoziție.
În același bol, începe să frămânți compoziția cu o lingură sau cu mâna.
Lasă apoi aluatul la dospit timp de 45 de minute.
Pentru obținerea umpluturii, mixează într-un bol toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
Așază aluatul pe un blat de lemn, presărat cu puțină făină.
Împarte aluatul în 2 bucăți mai mici (pentru laterală pască) și una mai mare (pentru bază pască).
Pentru bază, modelează aluatul în formă rotundă și așază-l într-o tavă rotundă pentru copt.
Întinde cele 2 bucăți mai mici de aluat și modelează-le ca pe niște suluri lungi, apoi împletește-le în două și aranjează-le pe fundul tăvii, în formă de cerc, formând marginea pentru pască.
Toarnă umplutura în tavă, apoi unge marginile aluatului împletit cu ou.
Coace pasca în cuptor timp de 45 minute, la o temperatură de 180°C.
Poftă bună!