PASCĂ TRADIȚIONALĂ

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 45 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
300
g

făină

180
ml

lapte

60
g

unt

3

ouă

0.5
linguriță

sare

1
linguriță

esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:
250
g

brânză de vaci

3

ouă

100
g

zahăr

30
g

griș

50
g

smântână

100
g

stafide

coaja rasă de la o lămâie

0.5
linguriță

sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prepară maiaua: amestecă drojdia cu puțină făină și puțin lapte la temperatura camerei, până când se dizolvă drojdia.

,

Într-un bol adaugă laptele, 2 gălbenușuri de ou, 1 linguriță de esență de vanilie, sarea și plicul de zahăr pudră cu aromă de vanilie. Mixează bine și apoi adaugă coaja rasă de la o lămâie, făina și maiaua.

,

Continuă să mixezi cu mixerul toate ingredientele, apoi adaugă și untul în compoziție.

,

În același bol, începe să frămânți compoziția cu o lingură sau cu mâna.

,

Lasă apoi aluatul la dospit timp de 45 de minute.

,

Pentru obținerea umpluturii, mixează într-un bol toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

,

Așază aluatul pe un blat de lemn, presărat cu puțină făină.

,

Împarte aluatul în 2 bucăți mai mici (pentru laterală pască) și una mai mare (pentru bază pască).

,

Pentru bază, modelează aluatul în formă rotundă și așază-l într-o tavă rotundă pentru copt.

,

Întinde cele 2 bucăți mai mici de aluat și modelează-le ca pe niște suluri lungi, apoi împletește-le în două și aranjează-le pe fundul tăvii, în formă de cerc, formând marginea pentru pască.

,

Toarnă umplutura în tavă, apoi unge marginile aluatului împletit cu ou.

,

Coace pasca în cuptor timp de 45 minute, la o temperatură de 180°C.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …