Prepară maiaua: amestecă drojdia cu puțină făină și puțin lapte la temperatura camerei, până când se dizolvă drojdia.
,
Într-un bol adaugă laptele, 2 gălbenușuri de ou, 1 linguriță de esență de vanilie, sarea și plicul de zahăr pudră cu aromă de vanilie. Mixează bine și apoi adaugă coaja rasă de la o lămâie, făina și maiaua.
,
Continuă să mixezi cu mixerul toate ingredientele, apoi adaugă și untul în compoziție.
,
În același bol, începe să frămânți compoziția cu o lingură sau cu mâna.
,
Lasă apoi aluatul la dospit timp de 45 de minute.
,
Pentru obținerea umpluturii, mixează într-un bol toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
,
Așază aluatul pe un blat de lemn, presărat cu puțină făină.
,
Împarte aluatul în 2 bucăți mai mici (pentru laterală pască) și una mai mare (pentru bază pască).
,
Pentru bază, modelează aluatul în formă rotundă și așază-l într-o tavă rotundă pentru copt.
,
Întinde cele 2 bucăți mai mici de aluat și modelează-le ca pe niște suluri lungi, apoi împletește-le în două și aranjează-le pe fundul tăvii, în formă de cerc, formând marginea pentru pască.
,
Toarnă umplutura în tavă, apoi unge marginile aluatului împletit cu ou.
,
Coace pasca în cuptor timp de 45 minute, la o temperatură de 180°C.