

Ingrediente
smântână lichidă
ciocolată albă
albuș de ou
zahăr
glazură de ciocolată

Mod de preparare
Topește ciocolata albă pe bain marie împreună cu 600g smântână pentru frișcă, amestecă până la omogenizare și las-o la răcit.
Mixează albușurile de ou până la obținerea unei spume. Adaugă zahărul și continuă mixarea până când amestecul își dublează volumul.
Bate 800 g smântână pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată pregătit în prealabil, gelatina hidratată și albușurile bătute spumă.
În mixerul de patiserie adaugă toate ingredientele pentru blat și mixează 30 secunde la viteză mică pentru omogenizare și 4 minute la viteză mare pentru emulsionare.
Toarnă compoziția obținută în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii).
Coace blatul la temperaturi joase (160-180°C), timp de 35 - 40 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Asamblează prăjitura într-o formă de silicon, adaugă jumătate din crema pregătită. Peste cremă adaugă blatul,apoi un nou strat de cremă și inca unul de blat.
Introdu prăjitura la congelator.
Scoate prăjitura din congelator și toarnă un strat subțire de glazură de ciocolată, apoi decorează cu ciocolată albă.

