Pasiune de ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru mousse de ciocolată:
1400
g

smântână lichidă

800
g

ciocolată albă

6
bucăți

albuș de ou

250
g

zahăr

Pentru blat:
200
ml

ulei

200
g

ouă

100
g

apă

Pentru glazură:
250
g

glazură de ciocolată

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Topește ciocolata albă pe bain marie împreună cu 600g smântână pentru frișcă, amestecă până la omogenizare și las-o la răcit.

,

Mixează albușurile de ou până la obținerea unei spume. Adaugă zahărul și continuă mixarea până când amestecul își dublează volumul.

,

Bate 800 g smântână pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată pregătit în prealabil, gelatina hidratată și albușurile bătute spumă.

,

În mixerul de patiserie adaugă toate ingredientele pentru blat și mixează 30 secunde la viteză mică pentru omogenizare și 4 minute la viteză mare pentru emulsionare.

,

Toarnă compoziția obținută în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii).

,

Coace blatul la temperaturi joase (160-180°C), timp de 35 - 40 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.

,

Asamblează prăjitura într-o formă de silicon, adaugă jumătate din crema pregătită. Peste cremă adaugă blatul,apoi un nou strat de cremă și inca unul de blat.

,

Introdu prăjitura la congelator.

,

Scoate prăjitura din congelator și toarnă un strat subțire de glazură de ciocolată, apoi decorează cu ciocolată albă.

,

Poate te interesează și …