

Ingrediente
ciuperci tăiate
parmezan sau caşcaval ras
sare
piper
oregano
ou

Mod de preparare
Dizolvă drojdia uscată activă în 3 linguri de lapte cald şi las-o puţin la crescut. Pune făina cernută într-un bol, formează în mijloc o gaură în care adaugi drojdia, restul de lapte cald, un praf de sare, un ou şi uleiul.
Poți folosi maşina de pâine pentru frământat sau frământă aluatul bine cu mâna. Lasă apoi la loc cald să dospească, minim 25-30 de minute, până când îşi dublează volumul.
Între timp, pregăteşte compoziţia: toacă mărunt ciupercile, amestecă cu un ou bătut caşcavalul sau parmezanul ras şi condimentele, formând o pastă omogenă.
Împarte aluatul crescut în 4 părţi egale întinde fiecare parte cu ajutorul sucitorului obţinând o foaie de maxim 3-4 mm grosime.
Ia forma specială de pateuri, decupează cercuri care se pun în presă, în mijloc pune o linguriţă de compoziţie, marginile pateului se ung cu puţină apă să se lipească şi se strânge presa.
Dacă nu ai o presă specială pentru pateuri, taie aluatul cu ajutorul unui pahar cu gură largă, pune o linguriţă de compoziţie pentru umplutură în mijloc, unge cu apă marginile şi lipește-le.
Apoi cu o furculiţa, presează marginile din loc în loc.
Unge pateurile astfel formate cu un ou bătut şi aşază-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt, la câţiva centimetri unele de celelalte.
Apoi introdu tava la cuptor la foc potrivit (180°C) până când pateurile se rumenesc frumos.
Poftă bună!

