Pateuri aperitiv cu ciuperci

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 15 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 50 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

300
ml

lapte

9
linguri

ulei

3

ouă

7.5
g

sare

Pentru umplutură:
400
g

ciuperci tăiate

100
g

parmezan sau caşcaval ras

1
jumătate linguriță

sare

1
jumătate linguriță

piper

1
linguriță

oregano

Pentru uns:
1

ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia uscată activă în 3 linguri de lapte cald şi las-o puţin la crescut. Pune făina cernută într-un bol, formează în mijloc o gaură în care adaugi drojdia, restul de lapte cald, un praf de sare, un ou şi uleiul.

,

Poți folosi maşina de pâine pentru frământat sau frământă aluatul bine cu mâna. Lasă apoi la loc cald să dospească, minim 25-30 de minute, până când îşi dublează volumul.

,

Între timp, pregăteşte compoziţia: toacă mărunt ciupercile, amestecă cu un ou bătut caşcavalul sau parmezanul ras şi condimentele, formând o pastă omogenă.

,

Împarte aluatul crescut în 4 părţi egale întinde fiecare parte cu ajutorul sucitorului obţinând o foaie de maxim 3-4 mm grosime.

,

Ia forma specială de pateuri, decupează cercuri care se pun în presă, în mijloc pune o linguriţă de compoziţie, marginile pateului se ung cu puţină apă să se lipească şi se strânge presa.

,

Dacă nu ai o presă specială pentru pateuri, taie aluatul cu ajutorul unui pahar cu gură largă, pune o linguriţă de compoziţie pentru umplutură în mijloc, unge cu apă marginile şi lipește-le.

,

Apoi cu o furculiţa, presează marginile din loc în loc.

,

Unge pateurile astfel formate cu un ou bătut şi aşază-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt, la câţiva centimetri unele de celelalte.

,

Apoi introdu tava la cuptor la foc potrivit (180°C) până când pateurile se rumenesc frumos.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …