Patiserie cu cartofi și brânză de vaci

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

3

ouă

150
ml

lapte

300
g

unt

150
ml

iaurt

150
ml

ulei

Pentru umplutură:
3
linguri

ulei

2

cepe

500
g

cartofi fierți

350
g

brânză de vaci

1
linguriță

sare

1
linguriță

piper

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prăjește ceapa tocată în ulei până se caramelizează.

,

Pune cartofii fierți într-un bol. Pasează cartofii, adaugă ceapa caramelizată, brânza de vaci, sarea și piperul și amestecă. Modelează în mână compoziția sub forma unor bile mici.

,

Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.

,

Adaugă ouăle, laptele, iaurtul, untul topit și uleiul și frământă aluatul.

,

Frământă până se obține un aluat moale și fin.

,

Pune aluatul pe un blat presărat cu făină și întinde-l într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

,

Împarte aluatul în pătrățele de aproximativ 10 cm.

,

Așază compoziția formată din cartofi și brânza de vaci și rulează aluatul. Crestează aluatul cu un cuțit mic.

,

Pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cornurile umplute. Unge-le cu gălbenuș de ou.

,

Lasă tava la temperatura camerei timp de 30 de minute.

,

Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …