

Patiserie cu cartofi și brânză de vaci

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ulei
cepe
cartofi fierți
brânză de vaci
sare
piper
Prăjește ceapa tocată în ulei până se caramelizează.
Pune cartofii fierți într-un bol. Pasează cartofii, adaugă ceapa caramelizată, brânza de vaci, sarea și piperul și amestecă. Modelează în mână compoziția sub forma unor bile mici.
Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.
Adaugă ouăle, laptele, iaurtul, untul topit și uleiul și frământă aluatul.
Frământă până se obține un aluat moale și fin.
Pune aluatul pe un blat presărat cu făină și întinde-l într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Împarte aluatul în pătrățele de aproximativ 10 cm.
Așază compoziția formată din cartofi și brânza de vaci și rulează aluatul. Crestează aluatul cu un cuțit mic.
Pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cornurile umplute. Unge-le cu gălbenuș de ou.
Lasă tava la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 minute.
Poftă bună!