Pită, 4 rețete din aceeași bază

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru bază:
3
kg

făină albă de grâu

1800
ml

apă

60
ml

ulei

60
g

zahăr

45
g

sare

Pentru pită cu rozmarin:
1600
g

aluat

10
g

rozmarin

Pentru pita cu usturoi:
1600
g

aluat

10
g

usturoi

Pentru pită cu măsline:
1600
g

aluat

100
g

măsline feliate

Pentru pită cu roșii uscate:
1600
g

aluat

100
g

nucă

100
g

roșii uscate

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixează ingredientele pentru bază timp de 3 minute la viteză mică, apoi 6 minute la viteză mare.

,

După 6 minute se adaugă drojdia proaspătă și sarea și se mixează 2 minute la viteză mare.

,

Peste aluat se adaugă rozmarinul/usturoiul/măslinele/nuca și roșiile uscate și se mixează timp de 1 minut la viteză mare.

,

Se lasă aluatul la odihnă pentru 15 minute, apoi se taie la dimensiunea dorită și se dă formă.

,

Se lasă la dospit pentru 45 de minute.

,

Se unge cu gălbenuș, se modelează și se presară cu cimbru.

,

Se coace pentru 15 minute la o temperatură de 250 de grade.

,

Poate te interesează și …