

Pită haiducească

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Mixează toate ingredientele până la obținerea unui aluat bine dezvoltat.
Lasă aluatul la odihnă timp de 20 - 30 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (de exemplu, 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 10 min.
După predospire realizează modelarea finală.
Dospește aluatul 30-40 min, la 35 °C, 70-80% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230ºC, 30 min. pentru o pâine de 500g, cu abur.