

Pite

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 80 minute

Timp de coacere 12 minute

Ingrediente
lapte cald
apă caldă
ulei de măsline
zahăr
iaurt
făină
sare

Mod de preparare
Într-un bol, toarnă ingredientele lichide - laptele cald, apa caldă și uleiul de măsline. Adaugă apoi zahărul, iaurtul la temperatura camerei și presară apoi drojdia proaspătă sfărâmată. Amestecă bine toate ingredientele din acest amestec, până la omogenizare.
În alt bol, toarnă făina, presară sarea, apoi toarnă maiaua și frământă până când obții un aluat nelipicios.Modelează aluatul în formă rotundă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentaă, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Unge blatul de lucru cu puțin ulei și întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.Împarte aluatul în 10 bucăți și modelează-le în formă de bilă.Așază bilele de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit timp de 15 minute. Presară făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bilă cu ajutorul unui sucitor, până când obții cercuri cu diametrul unei farfurioare pentru desert.
Așază pitele în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 250°C, timp de 10-12 minute.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g
