

Pizza de casă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 10 minute
făină
zahăr tos
sare
apă caldă
ulei de măsline
pastă de tomate (50 g)
apă
ulei
Puțină sare, piper negru, cimbru
mozzarella rasă sau brânză Cheddar proaspătă
10 – 15 bucățele de cârnați
1 – 2 bucăți ardei capia roșu
1 – 2 bucăți ardei verde
8 – 10 ciuperci
ceapă roșie medie
Pentru aluat, pune toate ingredientele într-un vas și amestecă-le. Frământă până când obții un aluat pufos. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească 30 minute.
Frământă din nou aluatul și împarte-l în două (poți împărți în mai multe în funcție de mărimea tăvii).
Pune aluatul pe o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt.
Formează găuri cu o furculiță lăsând distanță de 1 cm de la margine, astfel încât să nu se umfle prea mult.
Pune aluaturile la cuptorul încins la 200°C timp de 10-15 minute.
Între timp, amestecă ingredientele pentru sosul de pizza. La final, scoate aluatul din cuptor și adaugă sosul.
Presară brânza rasă deasupra, taie celelalte ingrediente cum dorești și pune-le pe pizza. Pune pizza din nou în cuptor pentru 15-20 minute.
După ce le-ai scos din cuptor, presară o crenguță de cimbru proaspăt.
Poftă bună!