Pizza de casă

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 10 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină

1
lingură

zahăr tos

1
linguriță

sare

250
ml

apă caldă

40
ml

ulei de măsline

Pentru sosul de pizza:
3
linguri

pastă de tomate (50 g)

100
ml

apă

30
ml

ulei

Puțină sare, piper negru, cimbru

Pentru topping:
200
g

mozzarella rasă sau brânză Cheddar proaspătă

10 – 15 bucățele de cârnați

1 – 2 bucăți ardei capia roșu

1 – 2 bucăți ardei verde

8 – 10 ciuperci

1

ceapă roșie medie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru aluat, pune toate ingredientele într-un vas și amestecă-le. Frământă până când obții un aluat pufos. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească 30 minute.

,

Frământă din nou aluatul și împarte-l în două (poți împărți în mai multe în funcție de mărimea tăvii).

,

Pune aluatul pe o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt.

,

Formează găuri cu o furculiță lăsând distanță de 1 cm de la margine, astfel încât să nu se umfle prea mult.

,

Pune aluaturile la cuptorul încins la 200°C timp de 10-15 minute.

,

Între timp, amestecă ingredientele pentru sosul de pizza. La final, scoate aluatul din cuptor și adaugă sosul.

,

Presară brânza rasă deasupra, taie celelalte ingrediente cum dorești și pune-le pe pizza. Pune pizza din nou în cuptor pentru 15-20 minute.

,

După ce le-ai scos din cuptor, presară o crenguță de cimbru proaspăt.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …