

Pizza la tavă

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 40 minute

Timp de coacere 30 minute

Ingrediente
făină
ulei
apă caldă
sare (5 g)
zahăr tos (12 g)
pastă de tomate
roșie mică rasă
căței de usturoi pisați
cimbru proaspăt
busuioc proaspăt
mozzarella răzuită
10 – 15 bucățele de cârnați
1 – 2 bucăți ardei capia roșu
1 – 2 bucăți ardei verde
ardei gras galben
Piper negru proaspăt măcinat
făină de porumb (20 g)

Mod de preparare
Amestecă drojdia pentru pizza cu făina, adaugă restul ingredientelor pentru aluat și frământă, apoi lasă aluatul la dospit 30 minute.
După ce aluatul a crescut, frământă-l din nou și împarte-l în două (îl poți împărți în mai multe bucăți, în funcție de mărimea tăvii).
Întinde fiecare aluat pe dimensiunile tăvii, tapeteaz-o cu făină de porumb și așază aluatul.
Modelează-l cu o furculiță, în așa fel încât să nu se umfle.
Timp de 10 – 15 minute, pune aluatul pentru pizza în cuptorul încins la 200°C. Scoate blatul din cuptor.
Amestecă ingredientele pentru sos și toarnă cu grijă compoziția peste blat.
După ce ai presărat mozzarella, adaugă ingredientele feliate după preferință.
Presară piperul negru măcinat.
După ce ai adăugat ingredientele, pune pizza înapoi în cuptorul încins. Las-o aproximativ 20 minute, până când marginile se rumenesc.
Recomandare: ajustează ingredientele în funcție de preferințele tale.
Poftă bună!
