PIZZA LA TAVĂ

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 40 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină

75
ml

ulei

200
ml

apă caldă

1
linguriță

sare (5 g)

1
lingură rasă

zahăr tos (12 g)

Pentru sosul de pizza:
1
lingură

pastă de tomate

1

roșie mică rasă

2

căței de usturoi pisați

1
crenguță

cimbru proaspăt

busuioc proaspăt

Pentru topping:
200
g

mozzarella răzuită

10 – 15 bucățele de cârnați

1 – 2 bucăți ardei capia roșu

1 – 2 bucăți ardei verde

1

ardei gras galben

Piper negru proaspăt măcinat

Pentru presărat pe tavă:
2
linguri

făină de porumb (20 g)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă drojdia pentru pizza cu făina, adaugă restul ingredientelor pentru aluat și frământă, apoi lasă aluatul la dospit 30 minute.

,

După ce aluatul a crescut, frământă-l din nou și împarte-l în două (îl poți împărți în mai multe bucăți, în funcție de mărimea tăvii).

,

Întinde fiecare aluat pe dimensiunile tăvii, tapeteaz-o cu făină de porumb și așază aluatul.

,

Modelează-l cu o furculiță, în așa fel încât să nu se umfle.

,

Timp de 10 – 15 minute, pune aluatul pentru pizza în cuptorul încins la 200°C. Scoate blatul din cuptor.

,

Amestecă ingredientele pentru sos și toarnă cu grijă compoziția peste blat.

,

După ce ai presărat mozzarella, adaugă ingredientele feliate după preferință.

,

Presară piperul negru măcinat.

,

După ce ai adăugat ingredientele, pune pizza înapoi în cuptorul încins. Las-o aproximativ 20 minute, până când marginile se rumenesc.

,

Recomandare: ajustează ingredientele în funcție de preferințele tale.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …