

Pizza vegetală

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 10 minute

Ingrediente
făină de grâu
zahăr tos
apă caldă
sare
roșii
vânătă
dovleac
ardei gras galben
ulei de măsline
cimbru proaspăt
Piper negru proaspăt măcinat
mozzarella rasă sau brânză Cheddar proaspătă

Mod de preparare
Cerne făina în vasul pentru frământat, adaugă drojdia pentru pizza, zahărul, apa și sarea și frământă până obții un aluat omogen.
Info: prin cernere, făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Rulează-l sub forma unei mingi, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească o oră într-un mediu cald.
Pentru a obține sosul de tomate, decojește două roșii. Taie cotorul și pune roșiile într-un mixer.
Amestecă-le până obții un piure. Adaugă oregano, o lingură de ulei de măsline, sare și piperul măcinat, apoi amestecă din nou.
Pune amestecul într-o tigaie, gătește-l la foc mediu, amestecând ocazional până când se reduce la jumătate. Îndepărtează de pe plită și lasă-l la răcit.
Când aluatul a crescut suficient, pune-l pe masa deja tapetată cu făină. Întinde-l cu făcălețul până ajunge la o grosime de 1 cm.
Taie o roșie și dovleacul în felii subțiri, iar ardeiul gras în fâșii subțiri și lungi. Curăță cealaltă roșie de semințe și tai-o sub formă de cubulețe.
Încălzește două linguri de ulei de măsline într-o tigaie și frige timp de câteva minute legumele pe care le-ai tăiat, cu excepția roșiilor.
Întinde aluatul într-o tavă cu hârtie tapetată cu ulei.
Adaugă sosul de tomate și pune-l 10 minute la cuptorul încins la 180°C. Scoate blatul din cuptor și presară jumătate din mozzarella. Adaugă legumele prăjite și presară brânza rămasă.
Pune-l înapoi în cuptor și lasă-l la copt până când brânza se rumenește. Pizza se servește fierbinte sau caldă.
Poftă bună!
