
Plăcintă cu mere și rubarbă

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 20 minute
făină
margarină
zahăr tos
ouă
smântână
zahăr tos pentru umplutură
mere
rubarbă
Într-un bol, freacă margarina cu zahărul, făina și amestecă până când vei obține o compoziție omogenă.
Frământă aluatul, apoi lasă-l la rece timp de 15 minute.
Bate ouăle cu smântână și zahăr.
Curăță merele și taie-le felii.
Înmoaie rubarba în apă rece timp de 15-20 minute, apoi curăț-o și taie-o în fâșii lungi și subțiri.
Așază aluatul într-o formă de copt, apoi adaugă deasupra lui un strat de mere, apoi un strat de rubarbă și încă un strat de mere.
Toarnă apoi amestecul de smântână și ou peste plăcintă.
Coace plăcinta în cuptor, la o temperatură de 200°C, timp de 15-20 minute.
Poftă bună!
Descoperă produsele PAKMAYA în catalogul nostru.