SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă
ulei
zahăr
oțet
mere
zahăr
scorțișoară
nuci mărunțite fin
Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare.
Pune merele rase împreună cu zahărul într-o cratiță cu fund dublu. Călește merele la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă scorțișoara și nucile mărunțite și lasă la răcorit puțin.
Într-un bol mare amestecă apa, uleiul și zahărul pudră până se dizolvă de tot zahărul.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr.
Cerne făina peste ingredientele lichide.
Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen și nelipicios.
Împarte aluatul în 2 jumătăți și întinde-l cu ajutorul unui făcăleț în strat subțire.
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată de hârtie de copt.
Adaugă merele călite deasupra și deasupra lor a doua foaie de aluat.
Coace plăcinta în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25 - 30 minute.
Înainte de a servi plăcinta pudreaz-o cu zahăr pudră Pakmaya.