Plăcintă cu mere

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

200
ml

apă

200
ml

ulei

5
linguri

zahăr

1
linguriță

oțet

Pentru umplutură:
1.5
kg

mere

5
linguri

zahăr

2
lingurițe

scorțișoară

150
g

nuci mărunțite fin

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare.

,

Pune merele rase împreună cu zahărul într-o cratiță cu fund dublu. Călește merele la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă scorțișoara și nucile mărunțite și lasă la răcorit puțin.

,

Într-un bol mare amestecă apa, uleiul și zahărul pudră până se dizolvă de tot zahărul.

,

Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr.

,

Cerne făina peste ingredientele lichide.

,

Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen și nelipicios.

,

Împarte aluatul în 2 jumătăți și întinde-l cu ajutorul unui făcăleț în strat subțire.

,

Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată de hârtie de copt.

,

Adaugă merele călite deasupra și deasupra lor a doua foaie de aluat.

,

Coace plăcinta în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25 - 30 minute.

,

Înainte de a servi plăcinta pudreaz-o cu zahăr pudră Pakmaya.

,

Poate te interesează și …