Plăcintă dobrogeană

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

1
linguriță

sare

3

ouă

200
ml

apă

250
g

telemea

100
ml

iaurt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia cu puțină făină și puțin lapte.

,

Într-un bol adaugă făina, sarea, apa și drojdia dizolvată. Frământă până vei obține un aluat fin și lasă-l la dospit timp de o ora.

,

Pune aluatul crescut pe un tocător presărat cu făină și împarte-l în 6 bucăți, apoi întinde-l in formă rotundă.

,

Separat într-un alt bol, amestecă un ou cu telemeaua rasă. Umple fiecare bucățită de aluat cu mixul de brânză și ou, formează niște bărcuțe pe care le poți așeza într-o tavă.

,

Lasă la dospit timp de 20 minute. Coace in cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 minute. Scoate tava din cuptor și adaugă 1 ou bătut cu iaurt. Mai lasă la copt timp de 10 minute, tot la 180°C.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …