

Plăcintă georgiană Khachapuri Megrelian

Ingrediente

PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
apă caldă
zahăr
lapte cald
ou
unt topit
sare
mozzarella sau cașcaval
gălbenuș de ou
lapte
Într-un bol amestecă făina cu drojdia pentru pizza, apoi adaugă apa călduță și lapte, untul topit, zahărul și oul. La final adaugă și sarea. Frământă până când obții un aluat elastic și omogen.
Lasă-l la dospit, acoperit, într-un loc călduț, până își dublează volumul.
Într-un bol mic, răzuiește brânza.
Dupa ce aluatul a crescut, împarte-l în două bucăți și formează din ele doua bile de aluat.
Întinde fiecare bilă de aluat într-o formă circulară cu diametrul de circa 20 cm, pune umplutură din plin în mijloc, strânge marginile în centru în formă de pungă și lipește-le bine. Aplatizează aluatul cu ajutorul mâinilor, apoi întinde aluatul cu ajutorul sucitorului.
Unge suprafața turtei cu un gălbenuș amestecat cu două linguri de lapte. Fă o gaură în mijlocul turtei și presară din nou brânză din plin pe suprafața ei.
Urmează aceiași pași și pentru cea de a doua bilă de aluat.
Coace plăcintele la o temperatură de 200°C, timp de 10-12 minute, până când suprafața va prinde o crustă aurie.
Poți servi plăcinta alături de legume verzi și multă verdeață!
Poftă bună!