Plăcintă georgiană Khachapuri Megrelian

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină

100
ml

apă caldă

10
g

zahăr

80
ml

lapte cald

1

ou

20
g

unt topit

0.5
linguriță

sare

Pentru umplutură:
400
g

mozzarella sau cașcaval

Pentru uns:
1

gălbenuș de ou

2
linguri

lapte

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol amestecă făina cu drojdia pentru pizza, apoi adaugă apa călduță și lapte, untul topit, zahărul și oul. La final adaugă și sarea. Frământă până când obții un aluat elastic și omogen.

,

Lasă-l la dospit, acoperit, într-un loc călduț, până își dublează volumul.

,

Într-un bol mic, răzuiește brânza.

,

Dupa ce aluatul a crescut, împarte-l în două bucăți și formează din ele doua bile de aluat.

,

Întinde fiecare bilă de aluat într-o formă circulară cu diametrul de circa 20 cm, pune umplutură din plin în mijloc, strânge marginile în centru în formă de pungă și lipește-le bine. Aplatizează aluatul cu ajutorul mâinilor, apoi întinde aluatul cu ajutorul sucitorului.

,

Unge suprafața turtei cu un gălbenuș amestecat cu două linguri de lapte. Fă o gaură în mijlocul turtei și presară din nou brânză din plin pe suprafața ei.

,

Urmează aceiași pași și pentru cea de a doua bilă de aluat.

,

Coace plăcintele la o temperatură de 200°C, timp de 10-12 minute, până când suprafața va prinde o crustă aurie.

,

Poți servi plăcinta alături de legume verzi și multă verdeață!

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …