

Plăcintă țărănească cu dovleac

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere 50 minute

Ingrediente
făină 000
zahăr
ulei
1/3 linguriță sare
apă călduță
dovleac
nucă măcinată
zahăr
scorțișoară
pesmet

Mod de preparare
Spală dovleacul, curăță-l de coajă și dă-l pe răzătoare. Pune dovleacul într-o oală pe foc cu jumătate din cantitatea de zahăr la călit. Restul de zahăr se adaugă pe parcurs în funcție de gustul fiecăruia. În maxim 20 de minute ar trebui să fie pătruns. Amestecă-l cu pesmetul, scorțișoara și nuca măcinată și lasă-l la răcit.
Într-un castron pune făina și în mijloc dizolvă drojdia proaspătă cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă calduță, adaugă uleiul și sarea, apoi amestecă adăugând din când în când restul de apă până se încorporează toată făina. În funcție de tipul de făină folosit, apa o sa fie prea multă sau prea puțină, de aceea se încorporează treptat. Aluatul obținut trebuie să fie elastic și nu foarte îndesat.
Împarte-l în trei și începe să îl lucrezi imediat, nu e nevoie să stea la dospit. Unge masa de lucru cu puțin ulei și întide fiecare bucată de aluat în formă dreptunghiulară. Acoperă fiecare foaie de aluat cu 1/3 din cantitatea de umplutură, apoi se rulează și se lipesc capetele și se așază într-o tavă unsă cu ulei.
După ce se așază rulourile în tavă, se ung cu ulei și se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C. Coace rulourile circa 50 de minute, până se rumenesc. Scoate-le din cuptor, porționează-le și ornează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 25g

Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g

Drojdie proaspătă 100g
Poate te interesează și …

10 pers.

20 min.

45 min.